Vitaal Kids

”De lessen zijn ontzettend leuk én elke les is anders”

Elk kind is uniek en dat geldt ook voor plezier hebben in het aanleren van een gezonde leefstijl.
De één vindt het bijvoorbeeld erg leuk om te sporten, terwijl de ander het vooral leuk vindt om iets lekkers te maken van allerlei gezonde producten. 
Tijdens de lessen van Vitaal Kids zetten we dan ook in op een veelzijdig aanbod, zodat elk kind plezier ervaart in de lessen. 


Waarom is een gezonde leefstijl voor kinderen belangrijk?

Vandaag de dag krijgen kinderen ontzettend veel prikkels op zich af. Bijna overal waar je komt, word je in verleiding gebracht met ongezonde producten en een ongezonde leefstijl. Gemiddeld zit een kind zo’n 7,3 uur per dag. Terwijl dit erg nadelig is voor de gezondheid. Daarbij zijn de dagprogramma’s van een kind vaak erg druk, te druk, waardoor er stress ontstaat en dit kan zich weer uiten in een ongezond slaappatroon. Dit kan én moet anders. Want iedereen wil toch dat zijn kind gezond opgroeit? De les Vitaal Kids helpt kinderen bij het leren omgaan met prikkels en het aanleren van gezonde gewoontes. 


Waaruit bestaat de training ‘Vitaal Kids’?

Tijdens de Vitaal Kids-lessen leren kinderen van 4 – 12 jaar (verdeeld over twee leeftijdsgroepen) op een leuke manier kennismaken met alle thema’s van een gezonde leefstijl. De lessen zijn als volgt opgebouwd: de eerste helft maken de kinderen op een speelse manier kennis met een van de positieve gezondheidsthema’s die op die dag centraal staat. Hierna gaan we actief aan de slag, gevolg door een leuke afsluiting van de les waarbij de kinderen op een speelse en laagdrempelige manier kennismaken met mindfulness. 

Ook krijgen de kinderen een leuke thuisopdracht mee, die ze samen met jullie en eventueel broers en zussen kunnen uitvoeren. Deze unieke combinatie van actief kennis opdoen, sporten en spelen en de thuisopdrachten, zorgen ervoor dat je kind direct én op een leuke manier bekend raakt met een gezonde leefstijl. Bovendien wordt ook de directe omgeving betrokken. Zo voelt je kind steun en draagvlak binnen jullie gezin. Bovendien kan op deze manier jullie hele gezin genieten van hetgeen dat er geleerd wordt tijdens de trainingen van Vitaal Kids. 

Samen met leeftijdsgenootjes op een onwijs leuke manier aan de slag met een gezonde leefstijl!