Is gezond eten ook lekker? Zeker weten! Maar het is de kunst om te zorgen dat onze smaakpapillen verlangen naar ander soort smaken dan dat de huidige voedselindustrie ons voorschotelt.

Gelukkig kunnen we onze smaak beïnvloeden. Je kan je smaak daarmee aanpassen, waarmee gezond eten net zo lekker kan zijn als ongezond eten. Én laat dit nu net de essentiële stap zijn om gezonde keuzes te maken, want onze keuzes worden nu eenmaal beïnvloedt door onze smaak.

Hoe zorg je dat je gezond eet én hier net zo van geniet (of misschien nog wel) als bij een ongezonde keuze?

De huidige voedselindustrie weet precies in te spelen op de perfecte mix tussen zoet, zout en vet. Je noemt dit ook wel het ‘bliss point’. Als zij dit kunnen, dan kan jij dat ook, maar dan met gezonde producten! De kunst is alleen om je voedsel op de juiste manier te bereiden, zodat het niet alleen zijn smaak behoud maar ook de vitamines. En wat blijkt? Als we vaker zelf koken en gezondere keuzes maken, wennen we aan deze vernieuwende smaken en zal je merken dat je in een wat later stadium liever kiest voor de gezonde dan de ongezonde keuzes.

Hoe stimuleer je gezond eten bij kinderen?

Door je kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij het bereiden van eten stimuleer je het maken van gezonde keuzes. Ergens is dit ook vrij logisch te verklaren doordat vrijwel iedereen liever iets doet waar zijn/haar interesses liggen dan iets wat hen niet tot nauwelijks interesseert. Het kweken van eigen groenten of fruit is dan ook zeker een uitstekend idee om te zorgen dat je kind(eren) enthousiast worden over gezond eten. Bovendien is samen koken ook nog eens veel gezelliger en stimuleert het een gezonde leefstijl, voor nu en voor later.

Heb je nog een vraag naar aanleiding van bovenstaand artikel? Neem gerust contact op door een mail te sturen aan info@kinderleefstijlcoach.nl. Inspiratie nodig? Op Pinterest en Instagram vind je met regelmaat leuke recepten terug om samen met je kind te maken.

Categories: